Naš tim

Upoznajte naš tim!

Danijel Bićanić

poslovni konzultant, prodajni trener i coach

Barbara Ružić

konzultantica za područje upravljanja ljudskim resursima

Deana Vrban

dipl.psiholog / stručnjak za komunikacijske vještine

Matija Longin

mag. oec., MBA

Vedran Andrić

Odjel razvoja odnosa s klijentima

Denis Bićanić

diplomirani sociolog, samostalni trener

Aleksandra Veselinović

magistar znanosti, poslovni coach i trener

Nikola Pauković

Prodajni trener

Danijel Bićanić - poslovni konzultant, prodajni trener i coach


Upravljanje prodajom i prodajne vještine treba promatrati kao sve druge zanate. Zanate koje se može i mora naučiti, savladati, uvježbati i sustavno usavršavati. Prodajni uspjeh ne poznaje tajne, prečice, trikove i napredak preko noći... Prodajni uspjeh se temelji na napornom i prije svega inteligentnom radu!

Ovim riječima Danijel Bićanić, poslovni konzultant i prodajni trener, sažima svoje viđenje uspješne prodaje.

Danijel Bićanić započinje profesionalnu karijeru na prodajnim i rukovodećim mjestima u njemačkom i hrvatskom hotelijerstvu 1998. godine.

2003. godine ulazi u svijet poslovne edukacije usavršavanja na području trenerstva i coachinga. Naredne 4 godine radi kao direktor prodaje i prodajni trener u dvjema edukacijskim kućama. 2007. godine osniva Bićanić Consulting kroz koji će hrvatskim tvrtkama ponuditi jedinstveni koncept primjenjive prodajne edukacije i savjetovanja utemeljenog na prodajnoj stvarnosti i specifičnostima hrvatskog tržišta i gospodarstva.

U sljedećih 9 godina više od 150 tvrtki (aktivnih u b2b prodaji, b2c prodaji, maloprodaji te telefonskoj prodaji) angažira Danijela Bićanića u projektima poboljšanja prodajnog poslovanja. Kao konzultant i trener radi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu. U ulozi prodajnog coacha imao je priliku nazočiti na više od 5000 b2b prodajnih razgovora te pratiti preko 8000 maloprodajnih razgovora. Kroz Bićanić prodajne treninge prošlo je više od 1300 prodajnih djelatnika, voditelja prodaje i menadžera prodaje.

Navedena iskustva su omogućila Danijelu Bićaniću pružanje konkretne pomoći klijentima na poljima izrade učinkovitih prodajnih strategija te poboljšanje prodajne organizacije i razvoja kvalitenih rješenja za upravljanje prodajnom radnom snagom. Te su teme postale fokus u radu Bićanić Consultinga koji je usmjeren ostvarivanju mjerljivih rezultata u prodajnom poslovanju, prodajnoj edukaciji i savjetovanju klijenata.

Danijel Bićanić je redoviti kolumnist u mjesečniku Poslovni savjetnik i gost-predavač na konferenciji „Superprodavač”.

Isto tako, autor je triju knjiga s tematikom prodaje, savjetovanja u upravljanju prodajom i tržišta prodajne radne snage.

Vrlo dobro govori njemački i engleski jezik te na tim jezicima također održava treninge, seminare i predavanja.

U slobodno vrijeme bavi se podučavanjem kung-fua.

Barbara Ružić - konzultantica za područje upravljanja ljudskim resursima


Barbara Ružić, diplomirani psiholog, svoju karijeru započinje u bankarskoj industriji (Kaptol banka: Human Resources Manager i Raiffeisenbank Austria: Koordinator poslova edukacije i razvoja kadrova). Nakon šest godina rada u bankarstvu odlučuje se za novi izazov u posve drugačijoj grani – trgovini (Getro: Direktor ljudskih resursa). S ukupnim iskustvom od više 8 godina rada na području ljudskih resursa unutar korporacija, 2006.g. osniva vlastitu konzultantsku tvrtku Artis Rei d.o.o. za upravljanje ljudskim resursima i danas radi kao HR konzultant i trener.

Tijekom dosadašnje profesionalne karijere prošla je niz stručnih seminara iz upravljanja ljudskim resursima u inozemstvu (CIPD – London, IEDC – Bled, Achieve Global – Beč) i Hrvatskoj (CBA Business School) kao i brojne treninge za razvoj menadžerskih, komunikacijskih i prodajnih vještina te treninge s područja odnosa s kupcima u izvođenju različitih predavača. Na Odsjeku za psihologiju upisuje i poslijediplomski studij.

Iskustvo stječe provođenjem profesionalne selekcije kandidata za različite grupe radnih mjesta (rukovodeće pozicije, djelatnici u prodaji i ostale administrativne pozicije); razvojem sustava praćenja radnog učinka i povezanih sustava nagrađivanja; uspostavljanjem sustava profesionalnog usavršavanja i razvoja djelatnika (uvođenje u posao, razvoj stručnih znanja, razvoj menadžerskih vještina, razvoj komunikacijskih i prodajnih vještina); uspostavom rada internih trenera (razvoj, assessment centar i praćenje rada internih trenera); istraživanjem zadovoljstva u radu i angažiranosti djelatnika; reorganizacijom pojedinih organizacijskih cjelina (redefiniranje poslovnih procesa, izrada profila radnih mjesta); razvojem „Regionalnog razvojno-edukacijskog centra” za Raiffeisen grupu u regiji Istočne Europe; uvođenjem nove informatičke podrške za upravljanje ljudskim resursima (SAP).

Deana Vrban - dipl.psiholog / stručnjak za komunikacijske vještine


Kada profesiju kojom se bavite, doživljavate kao radost koja daje smisao svakodnevici, tada ona postaje potreba koju morate kontinuirano zadovoljavati.“

Nakon završenog studija psihologije zapošljava se kao organizacijski psiholog u automobilskoj industriji. U takvoj turbulentnoj djelatnosti i multikulturalnom miljeu, implemetirajuću Human Resources procese u nekoliko susjednih država, stječe zavidno praktično znanje.

Tjekom 15 godina iskustva u području upravljanja ljudskih potencijala, naučila je razvijati i implementirati specifične procese:

  • selekcija kandidata za radna mjesta različitog hijerarhijskog nivoa,

  • razvoj sustava praćenja radne uspješnosti (tzv. godišnji razgovor),

  • uspostava sustava razvoja pojedinaca (od uvođenja na posao do razvoja „mekih“ i specifičnih vještina kroz proces osposobljavanja),

  • implementacija sustava razvoja kompetencija,

  • istraživanje zadovoljstva zaposlenih do individualnog savjetovanja (coaching) i osposobljavanja managera za učinkovito vođenje vlastitih suradnika kao i u unaprjeđivanju njihova osobnog razvoja (proces sukcesivnog razvoja)

Kroz implementaciju navedenih procesa, imala je prillike voditi timove stručnjaka i voditelja različitih odjela.

Sa zaposlenicima različitih hijerahijskih nivoa provodila je radionice na teme: selekcija kandidata, vođenje zaposlenih, motivacija i samomotivacija, vještine prezentiranja i javni nastup, poslovna komunikacija, kompetencije zaposlenih, godišnji razgovor, upravljanje vremenom, upravljanje stresom...

Izvrsno praktično iskustvo stječe kao član tima za implementaciju metoda i tehnika za poboljšanje poslovnih procesa – tzv. „vitke metode“ (Lean Production).

Kao certifikator Certifikata Poslodavac Partner (certifikat za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, kojeg je razvila tvrtka Selectio d.o.o.) ima priliku vidjeti mnogobrojna praktična rješenja u upravljanju ljudskih potencijala, u različitim djelatnostima od uslužnih do industrijskih, što je odlična metoda stručnog ali i osobnog razvoja.

Obrazovanje i stečeno iskustvo kontinuirano obnavlja praćenjem stručnih seminara, najnovije domaće i strane literature te sudjelovanjem u projektima usmjerenim na upravljanje ljudskih potencijala. Također, aktivna je kao gost predavač i vanjski suradnik.

Posjeduje uvjerenje za NLP Business Practitioner. NLP (Neurolingvističko programiranje) omogućava uvid u učinkovite kombinacije psiholoških i komunikacijskih tehnika koje pomažu u „radu na sebi“ ali i u uspješnijoj interakciji s drugima. NLP tehnike uče nas kako neučinkovite obrasce razmišljanja i ponašanja zamijeniti učinkovitim, kako u poslovnom tako i u privatnom miljeu.

Posjeduje uvjerenje za Business & Life Coach, internacionalne ICI asocijacije, te kroz coaching proces spaja razne psihološke i razvojne metode s ciljem povećanja poslovne učinkovitosti ali i osobne učinkovitosti i životnog zadovoljstva osoba. Znanstvena istraživanja su dokazala da je balans između poslovnog i privatnog života temelj uspjeha i učinkovitih rezultata.

Aktivni je član Hrvatske psihološke komore Hrvatskog psihološkog društva.

Osobni i profesionalni moto koji ju neprestano pokreće ka ostvarenju viših nivoa je potreba da i u drugima razvije strast za osobnim rastom, razvojem i osjećajem vlastite vrijednosti.

Matija Longin - mag. oec., MBA


Matija Longin je poslovni konzultant, investitor i poduzetnik. Pripadnik nove generacije visoko educiranih menadžera u Hrvatskoj, koji uvijek rado ističe da svoj ‘recept za uspjeh’ pronalazi u savršenom spoju najprestižnijih menadžerskih teorija i poslovanja 'običnog uličnog prodavača'. Na taj način g. Longin svoje poslovne uspjehe temelji prije svega na desetgodišnjem radnom iskustvu u direktnoj B2B i B2C prodaji, strateškom marketingu te vođenju projekata u više različitih industrija. Istovremeno, posebne napore ulaže u nadogradnju poslovnih vještina, specijalistička znanja, ali i mrežu poznanstva s najutjecajnijim ljudima iz poslovne i političke svakodnevnice.

Iza g. Longina stoje dva vlastita poduzeća, veći broj konzultantskih, ali i izvršnih uloga u različitim projektima od usluga u industriji turizma do proizvodnje u industriji hrane, te kao 'kruna' svemu, dugo menadžersko iskustvo u poduzeću Printera. Upravo za industriju grafičke proizvodnje, kao jednu od onih koje obilježava intenzivna utakmica mnogobrojnih konkurenata, g. Longin često kaže da je jedan od najboljih poligona za razvijanje i testiranje poslovnih vještina svakog menadžera.

Disciplinu i neizmjernu količinu radne energije vježbao je od malih nogu kroz profesionalni sport. Vezan uz more, rođen i odrastao u Zadru, g. Longin je od svoje šeste godine aktivan u jedrenju, uz zavidne rezultate, kako u juniorskim, tako i kasnije u seniorskim kategorijama. Uz posao i obitelj, danas teško pronalazi vrijeme za jedrenje, a kada to prilike dozvoljavaju opušta se uz more u društvu svojih najbližih.

POSLOVNO RADNO ISKUSTVO

2016. - BIČANIĆ CONSULTING - Član izvršnog konzultantskog tima

2016. - ZADAR ARCHIPELAGO - Osnivač i vlasnik zadužen za širenje i razvoj novih proizvoda/usluga

2010. - PRINTERA - Direktor prodaje i marketinga u timu od 18 ljudi

2008. - PRIME YACHTING - Osnivač i vlasnik zadužen za ključne kupce

...

TEMELJNA EDUKACIJA

2015. - IEDC- BLED SCHOOL OF MANAGEMENT, BLED – MBA

2010. - EKONOMSKI FAKULTET, ZAGREB – mag. oec.

2005. - JEZIČNA GIMNAZIJA VLADIMIR NAZOR ZADA – SSS

USAVRŠAVANJE, INDIVIDUALAN RAD S TRENERIMA I ZNAČAJNIM KONZULTANTIMA

2015. prof. Nenad Filipović, ASG –AE, strateško promišljanje i strukturiranje brzorastućih organizacija

2014. Marko Lučić – Organizacijske disfunkcije, obrasci uspješnog vođenja i dinamika tima

2013. Daniela Miljan i Ivan Miljan – Efikasna komunikacija operativnog i strateškog menadžmenta

2011. Danijel Bičanić –Terenski rad prodaje, organizacija i sustavi upravljanja prodajom i rezultatima

'10, '11, '12 – SUPER PRODAVAČ konferencija više tema iz direktne prodaje i marketinga

...

ČLANSTVA U ORGANIZACIJAMA

od 2014. JCI Hrvatska – Globalna obitelj mladih i utjecajnih individualaca, Nacionalni Predsjednik '14

od 2012. YES Hrvatska – Međunarodno udruženje mladih menadžera

od 2014. GLOBAL SHAPERS – WEF, član Svjetskog Ekonomskog Foruma, Kurator za Hrvatsku '15

od 2010. eALUMNI (eSTUDENT) – član studentske i alumni organizacije najboljih studenata ZG UNIV

...

Vedran Andrić - Odjel razvoja odnosa s klijentima


Vedran Andrić radi od 2015. godine na mjestu voditelja odjela razvoja odnosa sa klijentima. Zadužen je za online komunikaciju Bićanić Consultinga.

Denis Bićanić - diplomirani sociolog, samostalni trener


Denis Bićanić rođen je u Njemačkoj kao dijete hrvatskih „gastarbajtera“. Nakon završetka osnovnog i srednjeg školovanja u Hrvatskoj, studira i diplomira sociologiju kulture i filozofiju na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Ljubljani. Dugi niz godina profesionalno radi za Hrvatski Crveni križ i Program za razvoj Ujedinjenih naroda na humanitarnim i razvojnim projektima u poslijeratnim područjima Like i dalmatinskog zaleđa. Od 2010. živi i radi u Njemačkoj, aktualno kao savjetnik za izbjeglice u HAUS INTERNATIONAL (Landshut) te kao samostalni trener. Trenersku obuku za program nošenja sa stresom „Mindful Self-Compassion (MSC)“ završava 2015. kod Kristin Neff (University of Texas) i Christophera Germera (Harvard Medical School). Vježba i studira pozornost (“mindfulness”) kao vještinu osobnog razvoja od 2003. godine.

Aleksandra Veselinović - magistar znanosti, poslovni coach i trener


Aleksandra Veselinović je biznis coach, trener i predavač. Veliki dio svoje dvadesetogodišnje profesionalne karijere je provela na poziciji direktorice trening programa Američke agencije za međunarodni razvoj, vodeći multinacionalne timove u zemljama centralne i istočne Europe, Sjedinjenim Američkim Državama, na Bliskom istoku, u sjevernoj i južnoj Africi.

Njena specijalnost su timski i liderski coaching, efikasna komunikacija, motivacijsko liderstvo i upravljanje promjenama. U 2018. godini je proslavila karijerni jubilej- održala je svoj tisućiti trening.

Među njenim poslovnim klijentima se nalaze kompanije Roche Diagnostic, HEP, EVN, Schrack, STRABAG, Gebrüder Weiss, ALU Koenig Stahl, Alkaloid, NIS, DELTA Holding, Raiffeisenbank , EPS, Uni Credit Banka, Ambasada Kraljevine Norveške, itd...

Aleksandra je gostujući predavač iz oblasti menadžmenta WiFI International Trening Instituta u Beču, redovni predavač na nekoliko MBA programa u centralnoj Europi i član internacionalnog trening tima holandske konzultantske kompanije Learning Delta.

1996. je magistrirala na katedri za komunikologiju, a 2010. stječe svoju drugu akademsku titulu magistra znanosti u području menadžmenta ljudskih resursa. Certificirani je trener svjetski nagrađivane coaching metode Points of You od 2017. godine.

Trenutno je na specijalizaciji po metodi Stakeholder Centered Coaching Marshala Goldsmitha. Autorica je nekoliko modela za razvoj motivacijskog liderstva i timske efikasnosti, od kojih su najpoznatiji "Program 360°", "Zavolite svoj posao", "Sa sobom na ti", "Lica prodaje", "Drvo i Energija kao vaš lični brend".

Više o njenoj karijeri na web stranici www.program360.rs

Nikola Pauković - Prodajni trener


Nikola ulazi u svijet b2b prodaje prije 11 godina. Profesionalno i prodajno iskustvo stjecao je u tvrtkama kao što su Nike i Coca-Cola da bi zatim, u tvrtki Keune Adriatic, započeo svoj ključni razvojni put od prodajnog predstavnika do pozicije voditelja prodaje za profesionalno tržište u RH i BiH.

Uvijek svjestan važnosti sustavnog razvoja prodajnog tima, neprekidno je radio na i s članovima prodajnog tima kroz trening 1 na 1,grupne treninge, mentoring i shadowing te tako savladavao praktičnu stranu internog prodajnog trenerstva. Tijekom godina prisustvovao je velikom broju drugih prodajnih edukacija, treninga i seminara što je konačno stvorilo i iskru interesa za buduću karijeru trenera u b2b prodaji.

Taj cilj ostvaruje 2019. godine kada ulazi u trenerski tim Bićanić Consultinga nakon višegodišnje trenerske izobrazbe (Train the trainer edukacija, NLP tečajevi, asistiranje u treninzima…) pri čemu se vodio sljedećom idejom vodiljom: spojiti svijet realne b2b prodaje s praktičnom prodajnom edukacijom koja će donositi mjerljive rezultate u razvoju prodajnih djelatnika.