Bićanić blog

Pročitajte najnovije tekstove na našem blogu

Petrica Kerempuh
Danijel Bićanić
24.03.2020.

[slika1]
Pitaju me mnogi ljudi (i klijenti i prijatelji i poznanici) što ja mislim: Kad bi i, prije svega, kako bi sve ovo moglo proći...? I svima govorim isto: ne znam, ljudi, ne znam... Ako netko zna ili misli da može pretpostaviti kako će ova "Korona" situacija proći, kad će proći i kakve će posljedice ostaviti, svaka mu čast. Ja ne znam.
Na takva pitanja odgovore

Kamilica ili crni čaj
Danijel Bićanić
26.11.2018.

[slika1]

Na nedavno održanom konferenciji Poslovnog savjetnika "Superprodavač" sam održao predavanje na temu "Prodavač 2028. godine". Glavni cilj predavanja (i uistinu se nadam kako sam ga realizirao): navesti sve prisutne na potpuno smrzavanje od straha...
Razlog?
Promjene koje se naziru na horizontu. Promjene koje će imati tektonski učinak na sve branše u ekonomiji

Prodajna mimirkija
Danijel Bićanić
19.09.2018.

[slika1]


Prodajni vic: Sjede dva prodavača na klupi u parku. Jedan se hvali drugome: «Neki dan sam dobio kupca kojeg je ganjala i moja konkurencija, a oni su tri puta veća firma od nas!». Drugi prodavač ga u čudu pita: «Pa kako si to uspio!?» Na to će ovaj: «Pretvarao sam se da sam moja konkurencija…».
Nekome ovaj vic neće

Klijent - prijatelj ili...?
Danijel Bićanić
29.01.2018.

Je li potrebno da nam klijent ili kupac budu prijatelji kako bi odradili posao...? Ili će dobro obavljen posao eventualno biti temelj prijateljstva?

logo bc
Danijel Bićanić
31.08.2017.

Točno prije 10 godina, na ovaj isti dan, sjedio sam za radnim stolom s papirićem u ruci. Na njemu je stajao telefonski broj mog prvog potencijalnog klijenta... Mog jedinog potencijalnog klijenta u tom trenutku.