Bićanić blog

Pročitajte najnovije tekstove na našem blogu

2 načina kako nastaje bahati prodavač
Danijel Bićanić
29.05.2017.

Vjerovali vi ili ne, i prodavači su ljudi - izloženi svim vrstama omaški u razmišljanju i djelovanju kao i sva druga ljudska bića. Jedna od posebno rizičnih manifestacija te ljudskosti vidljiva je u "bahatluku" kojem se može svjedočiti kod nekih od nas.

Mislim, dakle nisam siguran!
Danijel Bićanić
29.05.2017.

Mislim, dakle jesam!
Ovu poznatu izreku vezuje se uz Renea Descartesa, poznatog francuskog filozofa iz 17. stoljeća.
Suštu suprotnost značenju ove izreke sam doživio prošlog tjedna tijekom još jedne prodajne radionice na temu definiranja jedinstvenih prodajnih vrijednosti u ponudi jedne tvrtke.

Slabost domaćeg terena
Danijel Bićanić
22.05.2017.

U sportu često spominju pojam "prednost domaćeg terena". Situacija je to u kojoj momčad-domaćin ima prednost u navijačkom, logističkom i motivacijskom smislu nad gostujućom momčadi. U prodaji je, začudo, domaći teren ponekad velika slabost!

Tko prvi - njemu klijent!
Danijel Bićanić
17.05.2017.

Prošli tjedan zaprimio sam upit za suradnju od potencijalnog klijenta. Nepunih sat vremena kasnije nazvao sam klijenta i predložio sastanak.

Brza reakcija - to je nešto što uobičavam raditi redovito - kad je moguće. Volim djelovati dok je "prodajno željezo" vruće...

3 načina kako stvoriti bezličnog prodavača u vašem timu
Danijel Bićanić
10.05.2017.

Biti voditelj ili menadžer prodajnog tima nije nimalo jednostavan zadatak. To znaju svi oni koji žvaču taj tvrdi "kruh".

Puno je toga što čovjek mora napraviti dobroga da bi tim i njegovi članovi funkcionirali kako treba, a samo nekoliko stvari je potrebno učiniti pogrešno da bi sve otišlo "nizbrdo".