Bićanić blog

Pročitajte najnovije tekstove na našem blogu

Posvađali ste se sa klijentom? Super!

Danijel Bićanić

27.9.2017.

Posvađali ste se sa klijentom? Super!
Posvađali ste se sa klijentom? Super!

Izgraditi povjerenje s klijentom... Pružiti klijentu ono što mu najviše treba... Postati partner klijentu...

 

Tako nekako mnogi vide idealan odnos sa klijentom ili kupcem i iza ovog razmišljanja se zaista nazire i prirodna logika. 

 

Međutim, spada li u ovaj odnos i poneka oštra diskusija, neslaganje pa čak i svađa?

 

DA - apsolutno da!

 

Pogotovo ako ta diskusija, neslaganje ili svađa proizlazi iz činjenice da se prodavač ne slaže sa razmišljanjima klijenta koja, u to je prodavač uvjeren, klijentu mogu samo odmoći a ne pomoći.

 

Prodavač u današnja vremena mora biti sposoban i u stanju parirati klijentu i navesti ga na promišljanje vlastitih stavova, ideja i promišljanja - inicijalno čak i protivno njegovoj inicijalnoj volji.

 

Upravo je to ono što moderni kupci i klijenti žele. Oni ne žele profesionalnog majstora kimanja glavom, već prodavača koji zna kako baciti novo svjetlo na ustaljene i usidrene situacije. Prodavača koji se ne boji izazvati klijenta na dvoboj stavova i perspektiva.

 

Ponekad su, naime, naši klijenti i kupci upravo okruženi samo "kimačima" koji im govore ono što oni žele čuti, a ne ono što bi trebali čuti.

 

Prodavač koji će se usprotiviti i potaknuti na drugačije gledanje na stvari za klijenta je stoga pravo i željeno "osvježenje"!