POSLOVNA ČITABA

Powered by - mate.hr

"Marketinška oružarnica"

23.2.2017.

Marketinška oružarnica
Marketinška oružarnica

Marketing je danas neizostavan dio svakog uspješnog poslovanja. Bilo da se radi o velikoj tvrtki ili malom obrtu, ako se netko želi probiti do svoje ciljane skupine klijenata onda svakako mora poraditi na nekakvoj vrsti marketinga. S obzirom na to da nas marketing neprestano okružuje te smo i mi sami dio njega, ne bi bilo loše znati ponešto o toj temi.

Zato u današnjoj čitabi predstavljamo vam jednu knjigu koja nema toliko direktne veze s prodajom, obrađuje temu marketinga i vrlo ju je korisno pročitati. Riječ je o knjizi "Marketinška oružarnica" čija je autorica Hedda Martina Šola.

Ova interesantna knjiga bavi se relativno novom granom marketinga koju nazivamo neuromarketingom i iako je ova tema vrlo kompleksna, autorica ju na jako pitak način obrađuje. Knjiga je vrlo interesantna, kao prvo jer je prva knjiga ovakve tematike objavljena u Hrvatskoj, ako se ne varam. Kao drugo, knjiga je posebno interesantna jer sadrži puno konkretnih primjera iz prakse te opise studija koje su provedene,a koje su pomogle u oblikovanju marketinga kakvo ga poznajemo danas.

Tako ćemo u knjizi naići na interesantne naslove koji će nas navesti na čitanje, poput:

  • "Znanstveno poslovni eksperiment s bananom i pet majmuna"

  • "Kako je majmun unaprijedio marketing"

  • "Želite li kutiju cigareta sa slikom pluća, srca ili nogu"

  • ...

Uglavnom, ako ste osoba koja se aktivno bavi marketingom, entuzijast ste kojeg marketing interesira ili samo volite pročitati interesantnu knjigu ovakve i slične tematike, onda svakako preporučujem knjigu "Marketinška oružarnica".