POSLOVNA ČITABA

Powered by - mate.hr

"Social selling mastery"

30.3.2017.

Social selling mastery
Social selling mastery

Sve više prodajnih profesionalaca i tvrtki u b2b prodaji koriste društvene mreže kako bi došli do novih klijenata i tako povećali prodaju. Tako mogu primijetiti da je LinkedIn društvena mreža koja se u b2b prodaji najčešće koristi. Prodavači i tvrtke korištenjem LinkedIna s ciljem povećanja prodaje nesvjesno ili svjesno ulaze u područje social sellinga.


Social selling je pojam koji se u b2b prodaji sve češće koristiti unazad nekoliko godina. Ovo je prodajna praksa, trend koji je relativno nedavno nastao, dobro se razvija i kako stvari stoje, i dalje će se jako dobro razvijati. Dapače, bez social sellinga se u budućoj b2b prodaji neće moći.


O samom pojmu social sellinga vam u ovoj ćitabi neću detaljnije pisati, niti ću analizirati trenutno stanje ovog trenda na domaćem tržištu. Samo ću reći da se na domaćoj b2b prodajnoj sceni prodavači i tvrtke ne snalaze baš najbolje, ali se to da popraviti. Zato vam u današnjoj ćitabi preporučujem knjigu koju obavezno morate pročitati, ako želite na vrijeme naučiti što je social selling i na koji ga način koristiti u budućoj b2b prodaji usluga ili proizvoda.


"Social selling mastery" je knjiga koja dubinski obrađuje ovu prodajnu temu. Ova knjiga nije isključivo usmjerena prema prodavačima koji će direktno nastupati na društvenim mrežama, nego i prema marketingašima, ali i voditeljima tvrtki.


Autor knjige pojašnjava na koji način uvesti social selling u vašu tvrtku, na koji način ga temeljito i uspješno provesti na svim razinama te na koji način mjeriti uspješnost provedbe ove metode.


Današnji klijent nije onaj isti kao i prije nekoliko godina, on se promijenio, a u skladu s time mi trebamo prilagođavati našu prodaju. Knjiga "Social selling mastery" je upravo ono što vam treba za novu preobrazbu prodaje koja je prilagođena današnjim klijentima.

Knjigu možete nabaviti na Amazonu: https://www.amazon.com/Social-Selling-Mastery-Scaling Marketing/dp/1119280737