POSLOVNA ČITABA

Powered by - mate.hr

"The sales bible"

28.1.2015.

Sales bible
Sales bible
Zima je… Siječanj je…

Iskreno mi je žao što Vam moram preporučiti ovu sjajnu knjigu. Žao mi je zato što znam da se prodajni profesionalci u Hrvatskoj prečesto moraju baviti financijama na uštrb prodaje. Naime, barem ja to radim svaki siječanj. Pročitam neku od knjiga ovog poznatog američkog prodajnog trenera i autora. Vrijeme kad naš pozitivan mentalni stav odlazi na skijanje i ostavlja nas suočene sa pesimizmom i negativnim mislima tako tipičnim za početak godine.

Rješenje?

Jeffrey Gitomer i njegove knjige. Naime, barem ja to radim svaki siječanj. Pročitam neku od knjiga ovog poznatog američkog prodajnog trenera i autora. 

Iako mi Hrvati zaziremo od američkog poslovnog i životnog entuzijazma koji ponekad stvarno zna ići na živce, siječanj je pravo vrijeme da  pročitamo nešto što nam može pomoći u zadržavanju i razvoju pozitivnog stava i to u, kažu ljudi, najdepresivnijem dijelu godine. Pa makar to bilo nešto američko!

Ovaj put vam preporučujem Gitomerovu knjigu “The sales bible” iliti “Prodajna biblija”. Knjiga još nije prevedena na hrvatski jezik, ali se nadam kako će možda upravo glavni sponzor “Prodajne čitabe”, izdavačka kuća Mate, učiniti uskoro nešto po tom pitanju. 

Ako ste čitali već Gitomerovu “Malu crvenu knjigu prodaje” onda znate kakav stil Gitomer njeguje. Direktno, kratko i jasno uz dosta humora i puno praktičnih savjeta - čak i za hrvatske prodajne uvjete.

Biblija je, može se reći, “Mala crvena knjige prodaje” na steroidima. U 2014. godini je izašla nova verzija knjige koja uključuje i poglavlje vezano za društvene mreže i prodaju - korisno!

Ako vam se svidila “Mala crvena…” onda će vam se sigurno svidjeti i Gitomerova biblija.

A ja vam želim da vam se vaša pozitiva čim prije vrati sa skijanja!