Prodajni trening

Pogledajte koje su beneficije ovog prodajnog treninga

Asertivna komunikacija u b2b prodaji

Trajanje treninga:

1 dan

Maximalan broj sudionika:

16

"B2B prodaju danas karakterizira nekoliko ključnih čimbenika među kojima se posebno ističe zahtjevnost kupaca i klijenata koji su educiraniji i suočeni sa izborom ponuđača većim nego ikad prije. To znači kako će se svaki prodajni profesionalac zasigurno susresti sa situacijama u kojima će pred njega biti stavljeni uvjeti za potencijalnu suradnju koji izlaze van okvira mogućeg i prihvatljivog. Znati se snaći u takvim okolnostima te znati kako nastaviti pozitivnu komunikaciju do konačnog rješenja bez ugrožavanja vlastitih interesa i ispunjavajući maksimalno želje i potrebe druge strane - to je asertivna komunikacija.

Sadržaj treninga:

1. Što je asertivnost u b2b prodaji?

U kompleksnom B2B prodajnom okruženju današnjice neophodno je znati izraziti svoje ideje, mišljenja i razmišljanja slobodno i redovito dok je, u isto vrijeme, potrebno poštivati tuđa prava - prava kupca i klijenta kao i svoja. U skladu s te dvije potrebe nastala je nova vještina - asertivnost (u prodaji). 

2. Koristi asertivnosti u b2b prodaji

Kada su ljudi u mogućnosti izraziti se slobodno i bez straha, više ideja se može izraziti što dovodi do povećanja kreativnosti i produktivnosti. Tvrtka ima veće koristi od zaposlenika koji su sposobni raspravljati, razgovarati te koji su sposobni preispitati bilo koji sistem, proces ili koncept pa čak i razmišljanja kupca-klijenta. 

3. Asertivno ponašanje u b2b prodaji u odnosu na aktivno i pasivno ponašanje

Sudionici će naučiti kako se, upotrebom jednostavnih tehnika iz ovog treninga, svatko može suprostaviti agresivnom ponašanju kupaca te u isto vrijeme izraziti vlastito mišljenje.


4. Kako asertivno komunicirati u prodaji

U ovom dijelu treninga sudionici će naučiti verbalne i neverbalne tehnike komunikacije koje će im pomoći u prenošenju  prodajne poruke i izražavanju na način koji će pomoći u postizanju maksimalnih prodajnih rezultata.