Prodajni trening

Pogledajte koje su beneficije ovog prodajnog treninga

Izgradnja povjerenja i priprema za prodajni sastanak

Trajanje treninga:

1 dan

Maximalan broj sudionika:

16

Povjerenje je temelj na kojem se gradi svaki uspješan ljudski odnos - pa i prodajni! Povjerenje je nešto što prodajni profesionalac gradi i nastavlja graditi u svakom kontaktu sa kupcem. Bez povjerenja ne može se provesti kvalitetna prodajna dijagnostika niti navesti sugovornika na otvaranje. Priprema za prodajni sastanak predstavlja “prodaju prije prodaje” i po svojoj važnosti dolazi na prvo mjesto u prodajnom razmišljanju svakog prodavača.

1. Alati izgradnje povjerenja - sudionici će naučiti više o 4 alata izgradnje povjerenja na početku i tijekom komunikacije sa kupcem (uzajamnost, sviđanje, sličnost, jedinstvenost)

2. Aktivno slušanje - bez aktivnog slušanja nije moguće uistinu shvatiti sve razine komunikacije sa kupcem. Sudionici će naučiti kako se u potpunosti fokusirati na sugovornika i kako kontrolirati vlastite misli u tom procesu.

3. Parafraziranje parafraziranje predstavlja jedan od alata u aktivnom slušanju i izgradnji povjerenja. Sudionici će brzo i učinkovito savladati ovu temeljnu tehniku.

4. Sažimanje - radi se o drugom alatu u aktivnom slušanju kojim će sudionici proširiti svoj arsenal tehnika u izgradnji povjerenja u komunikaciji sa kupcem.

5. Zrcaljenje - zrcaljenje predstavlja vrhunski doseg u izgradnji povjerenja sa kupcima. Biti u stanju izgraditi povjerenje kroz “mimikriju” govora tijela sugovornika najprirodniji je način izgradnje rapporta i “kemije” u odnosu sa sugovornikom i sudionici će naučiti kako isto primjeniti u svom radu.

6. Važnost prodajne pripreme - sudionici će analizirati vlastite pripreme za prodajni sastanak za “Nulto mjerenje” te otkriti ključne prostore za daljnji napredak.

7. Osam koraka u učinkovitoj pripremi za sastanak sudionici će se upoznati sa navedenim koracima i naučiti kako ih primijeniti u praksi.