Prodajni trening

Pogledajte koje su beneficije ovog prodajnog treninga

Motivacijska radionica "Ljudski faktor"

Trajanje treninga:

Maximalan broj sudionika:

Najvažniji element skoro svake prodaje još uvijek je faktor X iliti ljudski faktor. Bez čovjeka u mnogim branšama je još uvijek nezamislivo ostvariti dugoročan prodajni uspjeh. Samo je ljudsko biće u stanju “pročitati” i upravljati svim nijansama kompleksne prodajne komunikacije u ovakvim slučajevima - i tako će biti sigurno još neko vrijeme. Upravo je čovjek često “jedinstveni prodajni faktor” u ovim branšama u situacijama kada su naša i ponuda i strategija slične onima konkurencije - i to kao jaje jajetu. S druge strane, ljudsko biće nalikuje bateriji kad je u pitanju motivacija i elan u radu, pogotovo u prodaji. Ta se baterija brzo prazni i stoga je potrebno osigurati njezino redovito “punjenje”. Ova inovativna i jedinstvena radionica upravo služi tom cilju - obnoviti motivaciju i zadržati je najduže moguće vrijeme na najvišoj razini!


Sadržaj radionice:

1. Razumijevanje vlastite jedinstvenosti “Vrijeme kao resurs” - svaki prodajni profesionalac temelji svoj uspjeh u radu na jedinstvenostima svojstvenim samo njemu. Bilo to komunikacijske vještine, poznavanje robe i tržišta, upornost… U ovom dijelu osvješćujemo te jedinstvenosti i navodimo sudionike da ih stavi u centar svog rada po principu: bolje je raditi na vlastitim snagama, nego uklanjati vlastite slabosti.

2. Intrinzična motivacija kao ključni preduvjet prodajnog uspjeha - suvremena psihologija je znanstveno utvrdila kako su najbolji motivatori u radu oni koji dolaze iz same osobe i jedini osiguravaju dugoročan i uspješan rad. Ovaj dio radionice pomoći će sudionicima jasno definirati vlastite intrinzične motivatore i osvijestiti ih u svakodnevnom radu.

3. Postavljanje plana osobnog i prodajnog razvoja - na kraju radionice svaki sudionik oblikuje vlastiti plan osobnog i prodajnog razvoja usmjerenog ka unapređenju prodajnog nastupa i rezultata.

Tehnike u radionici: Points of You kreativne metode osobnog razvoja (Coaching game, Punctum), grupna diskusija, peer to peer coaching.