Prodajni trening

Pogledajte koje su beneficije ovog prodajnog treninga

Vještine b2b prodaje za marketingaše

Trajanje treninga:

2 dana (16 školskih sati)

Maximalan broj sudionika:

12

Marketing bez poznavanja prodaje svodi se na izradu brošura. Prodaja bez poznavanja marketinga i njegove podrške svodi se na traženje igle u plastu sijena. Ovaj trening ima za cilj pomoći djelatnicima marketinga u savladavanju praktičnih b2b prodajnih znanja a što će im pomoći u stvaranju što učinkovitijih, kvalitetnijih i praktičnijih marketinških strategija i alata. Sudionici će dobiti realan i konkretan uvid u svakodnevicu b2b prodaje te pogledati vlastiti rad i funkciju marketinga iz perspektive njihovih kolega iz prodaje, ali i perspektive klijenta.

Sadržaj treninga:

Što je to b2b prodaja i koja je uloga marketinga u njoj? - na osnovu praktičnih primjera iz prakse sudionici će se upoznati sa specifičnostima b2b prodaje i njezinim kompleksnim odnosom s marketingom.

Upoznavanje s kupovnim procesom klijenata - sudionici će naučiti više o fazama kupovnog procesa klijenata i zadaćama koje marketing ima u svakoj od njih.

Upravljanje ponudom iz perspektive marketinga i prodaje - svaka ponuda (proizvod ili usluga) prolazi kroz jasno definiran proces nastanka, od segmentiranja tržišta do tržišnog testiranja i krajnjeg oblikovanja. Sudionici će pogledati navedeni proces iz perspektive prodaje i otkriti važne i ključne trenutke u kojima prodaja treba njihovu pomoć.

Definiranje jedinstvenih prodajnih vrijednosti ponude - sudionici će naučiti kako analizirati postojeće i stvarati nove jedinstvene prodajne vrijednosti koje je potrebno komunicirati prodajnim djelatnicima.