Savjetodavna prodaja

Zašto smo #1 stručnjak za savjetodavnu prodaju?

Što je savjetodavna prodaja?

To je prodajna metoda u kojoj prodavač najveći strateški i taktički fokus stavlja na izgradnju povjerenja u odnosu sa kupcem/klijentom temeljeći svoj nastup na individualnom pristupu, najvišoj razini stručnosti i detaljnom poznavanju poslovanja klijenta (u segmentu vezanom za vlastitu ponudu).

Prodavač postaje partner i asistent sugovornika u donošenju potencijalne kupovne odluke (sada ili u budućnosti). To čini na temelju detaljne analize trenutne situacije i potreba sugovornika a kroz primjenu tehnike prodajne dijagnostike (znalačkog postavljanja promišljenih prodajnih pitanja).

Na osnovu dobivenih informacija prodavač zatim savjetuje sugovornika o, za samog sugovornika, najboljoj opciji. Pri tom potpuno individualizira svoj prodajni nastup i prezentaciju.

Savjetodavni prodavač je prodavač koji je u stanju promijeniti način razmišljanja sugovornika. Ne boji se pozitivne diskusije sa klijentom i ne boji se asertivnog nastupanja pri čemu sa najvećim samopouzdanjem stoji iza svojih prijedloga.

Savjetodavni prodavač educira klijenta kako donijeti najbolju kupovnu odluku znalački ga usmjeravajući prema opcijama koje mu sam nudi.

Savjetodavna prodaja u konačnici znači pomagati klijentu da donese najkvalitetniju moguću odluku temeljenu na konkretnim prednostima i koristima ponude prodavača.

Savjetodavna prodaja sastoji se od slijedećih područja na kojima je potrebno postati vrhunski prodajni stručnjak:

- Izgradnja povjerenja

- Prodajna dijagnostika

- Prodajno predstavljanje

- Upravljanje primjedbama, odbijanjima i odgađanjima 

- Priprema za prodajni sastanak

I na kraju najvažnija informacija:

Savjetodavna prodaja se ne temelji na primjeni špranci, hodograma i uniformiranih prodajnih procedura.

Radi se o nizu alata, kompetencija i ponašanja koji se prilagođeno upotrebljavaju zavisno od situacije koja je utvrđena kod ciljanog klijenta. 

Bićanić Consulting je specijalist za savjetodavnu prodaju -  sa rezultatima.

Iza nas stoji 10 - godišnje iskustvo uspješne suradnje sa preko 150 hrvatskih tvrtki. Naši klijenti su tvrtke koje u ponudi imaju proizvode i usluge više i visoke cjenovne vrijednosti i žele se razlikovati od konkurencije i po kvalitetnom i savjetodavnom prodajnom pristupu.

Naš portfelj usluga temelji se na praksi. Što to znači?

Bili smo prisutni na više od 5000 b2b i preko 8000 b2c prodajnih razgovora. Analizirali smo svaki od tih razgovora kao i nastupe prodavača te reakcije klijenata i definirali najučinkovitije prodajne metode temljene na savjetodavnom pristupu prodaji. 

Učinak naših edukacija je konkretan i mjerljiv.