Usluge

Pogledajte koje vam usluge nudimo

Prodajni akcelerator

U trenutnom tržišnom okruženju, u kojemu između ponude i strategije različitih konkurenata postoji sve manja razlika, upravo prodajni nastup vašeg djelatnika ima sve veće pozitivno i razlikovno značenje.

"Prodajni akcelerator" (autori koncepta: Barbara Ružić i Danijel Bićanić) predstavlja jedinstveni i cjelovit koncept razvoja koji prepoznaje kako se u centru svakog prodajnog uspjeha nalazi upravo - čovjek/vaš prodajni djelatnik. 

Stoga se ovaj jedinstveni pristup edukaciji prodajnih djelatnika sastoji od niza detaljno razrađenih koraka te uključuje najbolje i provjerene razvojne alate iz portfelja Bićanić Consultinga i Artis Rei-a.

"Prodajni akcelerator" koncipiran je fazno-modularno i prilagođava se sadržajem, trajanjem i intenzitetom potrebama pojedinačnog klijenta.

Faze "Prodajnog akceleratora" su:

1. Procjena trenutnog stanja:

U ovoj fazi se provodi detaljna analiza cjeloukupnog prodajnog nastupa svakog djelatnika i to kroz:

- "Analizu prodajnog nastupa"  svakog djelatnika

- "Testiranje prodajnog EQ" svakog djelatnika

- "Prodajni 360" za svakog djelatnika

Svi navedeni alati omogućuju izradu detaljnih izvješća o svim elementima prodajnog nastupa djelatnika. Ta izvješća su temelj za davanje kvalitetnog razvojnog feeedbacka. Isto tako, predstavljaju izvrsnu podlogu za daljnje samostalno postupanje klijenta ili oblikovanje razvojnih aktivnosti.

2. Razvojne aktivnosti:

Na osnovu rezultata procjene trenutnog stanja i u koordinaciji sa klijentom, izrađuje se razvojni plan za sve djelatnike i za svakog djelatnika pojedinačno. Razvojni plan je obično kombinacija In-house prodajnih treninga, terenskog prodajnog treninga 1 na 1 i prodajnog coachinga. 

Prodajni treninzi fokusiraju se na usvajanje potrebnih prodajnih znanja i vještina. 

Prodajni coaching usmjeren je ka osobnom razvoju prodajnih djelatnika i uklanjanju mogućih mentalnih i drugih prepreka na putu ka punom korištenju svih individualnih prodajnih potencijala.


3. Naknadno praćenje razvoja djelatnika

"Prodajni akcelerator" u ovoj fazi predviđa uporebu tzv. "Razvojnih mapa" za svakog prodajnog djelatnika pojedinačno. Razvojne mape predstavljaju detaljno razrađen plan daljnjeg razvoja djelatnika i služe kao konkretan oslonac u razdoblju nakon provedenih prodajnih treninga i coachinga.

;